.com.unity Forums

.com.unity Forums (http://forum.shrapnelgames.com/index.php)
-   Dominions 3: The Awakening (http://forum.shrapnelgames.com/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Questions automation (http://forum.shrapnelgames.com/showthread.php?t=49986)

ran88dom99 September 29th, 2013 12:37 PM

Questions automation
 
Can i modify battlecasting other than through scripting? I swear hearing about some way to forbid a mage from ever casting specific spells in combat.

I have aquatic units in water i completely conquered. How do i stop them from wasting my gold? (need mod for that?)

Transfer all constructed units from one province to another automatically so i don't have to load a transport commander then move it then unload it...

Queue orders for commanders mainly to move them long distances?

Automatically have my mages search for sites?

Reoccurring forging like shift-m rituals?

Where is a table of damage-protection DRN averages and other DRN calculations?

Gandalf Parker September 30th, 2013 10:56 AM

Re: Questions automation
 
Battlecasting needs modding. I think it was Evocation I had the most complaints with on that so I tended to avoid researching that one in the early game.

To "disband" units needs a mod (one was created for that). Or march them to their deaths against a neighboring province. Later maybe use one of the ravel spells to move them someplace more useful, or to a land province so they will die.

Multiple-turn orders are rough to put into turn-based games. But you can use keyboard macro programs the way players in other games to do get around limitations. Record multiple actions to a keypress so that one press carries out the actions very fast.

Auto-Search. You mean like a move/search combo? I dont think so.

Recurring forging also works well in a keyboard macro program.

DRN charts are best asked for on Dom3Mods forum.

ran88dom99 September 30th, 2013 12:22 PM

Re: Questions automation
 
Thank you.
Automatically make a province recruit a set commander?
All provinces to have base defense?

Gandalf Parker October 1st, 2013 11:57 AM

Re: Questions automation
 
Automatically recruit a commander? I can see a macro to do it every turn at the capital. Might be more effort than it is worth for other provs. It would be possible though

All provinces base defense? I think so. A macro to open the F1 screen and set each province if the PD is below the base number

ran88dom99 October 3rd, 2013 02:04 PM

Re: Questions automation
 
Ok awesome. Where do i get these macros?

ran88dom99 October 23rd, 2013 06:46 PM

Re: Questions automation
 
Um hello? Can you give me a hint or something?

Gandalf Parker October 23rd, 2013 09:34 PM

Re: Questions automation
 
I use AutoHotKey

But its pretty high-end. Almost a programming language itself.

ran88dom99 October 24th, 2013 02:54 PM

Re: Questions automation
 
Do you intend to make your scripts public?

Gandalf Parker October 25th, 2013 09:23 AM

Re: Questions automation
 
Probably not.
I would have at one time but probably not now. Ive lost the motivation and for health reasons my online time comes in precious little batches anymore.

But if you have specific questions, I can try to respond.

One tip that I remember....
when recording mouse actions it is hard to keep the locations the same every time. I play in a maximized window and the first mouse movement is to go way way into the corner (I edit the script to add even more movement that direction) so that all moves after that are uniform no matter where the mouse was when I hit the key.


All times are GMT -4. The time now is 06:41 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2018, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.