.com.unity Forums

.com.unity Forums (http://forum.shrapnelgames.com/index.php)
-   WinSPWW2 (http://forum.shrapnelgames.com/forumdisplay.php?f=139)
-   -   Question: Crash down (http://forum.shrapnelgames.com/showthread.php?t=52143)

Second-Maître Laurent December 29th, 2018 10:49 AM

Crash down
 
Hi there!

I've just bought the download version of WINSPWW2 - 10.01. And, regularly, my game shut down!
My PC is:
Win10 Family - V. 1803 - OS V. 17134.472
Pro.: Intel Core I3-7100 CPU - 3.90GHz
RAM: 8GO
OS: 64B - Proc. x64
GC: Intel(R) HD Graphics 630
I've tried to use compatibility mode: Windows8.

I don't know if I can upload the V11 patch, for it upload V9 to V11. Does it work with my version which is v10.01?
Is someone has a solution? Thank you.

DRG December 29th, 2018 01:47 PM

Re: Crash down
 
My computer is nearly identical as yours and it works perfectly. If you are trying to run it full screen it will do as you say "full screen" mode is left in for older computers and OS... run it windowed desktop mode

This is NOT a "bug"

If you have version v10.01 you CAN ( and should ) run the V11 patch

QUOTE: The V11 Patch updates winSPWW2 Version 9 and up to Version 11

Imp December 29th, 2018 09:07 PM

Re: Crash down
 
This game does not need compatibility mode, it is very stable including alt tabing in windows mode.
I run in windows desktop mode or sometimes a smaller window size if I am monotiring work stuff.
Only issue was splash screen but I think that’s fixed now, you can disable it.

You did follow install instructions and not install in default directory?
I never use but as mentioned full screen can cause problems on some computers use window for best performance.

Second-Maître Laurent December 31st, 2018 02:28 PM

Re: Crash down
 
Thank you both of you.:up:

@Imp:
Quote:

Only issue was splash screen but I think that’s fixed now, you can disable it.
: What's "Splash screen" mean?

With all your advise :
-I've removed my 2 versions of winspww2
-I've re-installed the game (folder: C:\Shrapnel Games\The Camo Workshop\winSPWW2) and upload it to v11 patch, then restarted my computer.
-I've removed the compatibility mode
-I've ran it in both mode Windowed Directx and GDI . DESKTOP MODE
After 2 or 3 turns, the game shuts down.

What's wrong with me? :mean::confused::confused:

DRG December 31st, 2018 03:54 PM

Re: Crash down
 
Quote:

Originally Posted by Second-Maître Laurent (Post 844211)
Thank you both of you.:up:

@Imp:
Quote:

Only issue was splash screen but I think that’s fixed now, you can disable it.
: What's "Splash screen" mean?

I game options main screen it says " Show Introduction" Yes/No..... that is the "splash screen "

Quote:

Originally Posted by Second-Maître Laurent (Post 844211)
With all your advise :
-I've removed my 2 versions of winspww2
-I've re-installed the game (folder: C:\Shrapnel Games\The Camo Workshop\winSPWW2) and upload it to v11 patch, then restarted my computer.
-I've removed the compatibility mode
-I've ran it in both mode Windowed Directx and GDI . DESKTOP MODE
After 2 or 3 turns, the game shuts down.

What's wrong with me? :mean::confused::confused:

To totally honest I don't know.... the computer specs you posted are very similar to mine. I have a Intel Core i3 2130 @ 3.40GHz but 2gm less RAM and we have the same version of win10

You have the game up to date and in the correct folder so the ONLY thing I can think of is you have a virus scanner that doesn't "know" this game yet but I am no computer genius so hopefully someone else might be able to find a solution....it does seem to me someone at some time had something similar happen

Just thought of something that was a problem way in the past.....try running with your sound off both the computer and in the game preferences

Mobhack December 31st, 2018 04:10 PM

Re: Crash down
 
My antivirus is like that with new executables that it does not yet know - it freezes the first attempt as it scans it, then terminates. Usually it then lets it run after it puts a pop-up message, but not if you have pop-up messages disabled (gaming mode or something similar it's called in Avast).

It gets so &*^% irritating in the development environment where every new compile is a "new" EXE to it that I finally read the help file and figured out how to tell Avast which folders not to run its behaviour shield feature in..

Second-Maître Laurent December 31st, 2018 07:20 PM

Re: Crash down
 
Hello dear gamers... and rescuers!

Happy New Year for each of you and your families.

Second-Maître Laurent December 31st, 2018 07:32 PM

Re: Crash down
 
@DRG: OK, I'll try with the sound off.

@Mobhack: I've Avast for Antivirus. I'll try to set parameters for the firewall.

Imp January 3rd, 2019 01:53 AM

Re: Crash down
 
Try puting show introduction to off.
With Avast to test
Either left click on the item on your tray and select disable for one hour
OR
Open it click on settings (top right corner) and disable file shield & if you wish sandbox.

If that fixes it you can put them back on and set the folder as an exclusion.

Apologies for pushing a product on this site but if you have Avast their VPN and driver updater are very reliable.
Driver updater handles everything with ease including "dodgy" updates like BIOS board and RAID and finds updates for most programs as well. Oddly enough it does Windows updates as well much more efficiently than leaving it to Microsoft default.
Cleanup is also unobtrusive and finds far more registry issues than most I have tried. Just pops up when it decides there is enough to do a clean. Probably worthwhile if you do a lot of file deleting or installing/uninstalling (Andy?)

Mobhack January 3rd, 2019 02:41 AM

Re: Crash down
 
It was the behaviour shield that was my problem - simply navigate to the utility on the avast settings, and select customise. Then select the folders you do not want it to scan - say the shrapnel games folder in this case (assuming you installed there).

You could also do the same for the file shield tool.

Best test though:
- Disable the splash screen (show introduction = no on the game options launcher page 1)
- Turn all sound off, That is the mouse interface click to off (game options page 2, misc) and the 2 in the game preferences screen for battle sounds FX and sound FX.
- Ensure you are in windowed mode, desktop resolution and not full screen mode.

Although why the game would play for a few moves and then crash eludes me. If the game has a problem, it is usually immediately apparent on start-up (e.g. trying to run full screen in 800x600 mode in the free game since many windows drivers cannot handle that screen size any longer - it is obsolete according to Microsoft. So free game users are usually restricted to playing in an 800 wide window these days, unless thier graphics card will handle 800x600).


All times are GMT -4. The time now is 02:57 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2019, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.