.com.unity Forums

.com.unity Forums (http://forum.shrapnelgames.com/index.php)
-   Dominions 3: The Awakening (http://forum.shrapnelgames.com/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Bug: Bug Thread: Discussion (http://forum.shrapnelgames.com/showthread.php?t=30593)

ioticus October 2nd, 2006 11:09 PM

Bug Thread: Discussion
 
Received the game today and played one game. I found a bug that I thought was fixed in Dominions 2. An assassin with retreat orders will still retreat and die on an assassination attempt.

Kristoffer O October 3rd, 2006 03:16 AM

Re: Bug thread
 
Hmm, annoying. http://forum.shrapnelgames.com/images/smilies/happy.gif

Kristoffer O October 3rd, 2006 03:26 AM

Re: Bug thread
 
Better make this thread sticky. Collect bugs here.

Bug: This is an example
Make a nice header and a brief explanation of the bug so it is easy to find and sort bugs.

<font color="green">Bug: This is an example of a fixed bug
I will try to color fixed bugs green at times</font>

Daynarr October 3rd, 2006 05:51 AM

Re: Bug thread
 
You can use [img]/threads/images/Graemlins/Bug.gif[/img] symbol at the start as well.

DominionsFan October 3rd, 2006 05:51 AM

Re: Bug thread
 
Quote:

ioticus said:
Received the game today and played one game. I found a bug that I thought was fixed in Dominions 2. An assassin with retreat orders will still retreat and die on an assassination attempt.


Hehe. This is a historical event you know btw. You've found the first bug in the commercial release. http://forum.shrapnelgames.com/images/smilies/happy.gif

Endoperez October 3rd, 2006 11:13 AM

Re: Bug thread
 
[img]/threads/images/Graemlins/Bug.gif[/img] #maxage always sets the start of the unit's old age to 2397 years. Tested with #maxage 50, #maxage 100, #maxage 500, #maxage 1000 .

EDIT:
the maxage seems to depend on type of magic, or perhaps from the starting age which depends on the spider form of the God Spider of my mod. Either way, I couldn't use #maxage to properly set the start of the old age for a creature that uses #copystats and #shapechange, in that order.

Endoperez October 3rd, 2006 01:02 PM

Re: Bug thread
 
[img]/threads/images/Graemlins/Bug.gif[/img] Riderless Hunter Spiders(888) can't spit web. Their description claims they can, and the second form of Black Sorcerers (899) can. The weapon 899 has is Web (261).

The big spiders have Strength of only 10 or 11. Their weapons aren't affected by strength (18 no-str, death poison, web Spider Fangs for the Hunter Spiders), but higher strength would help them get free from Entangle and similar effects. Thus, I suggest that Great Spider (884, 898, 947) and Hunter Spider (888, 899) get some more strength. 898 and 899 are secondary forms of Sorceress and Black Sorcerer, 884 and 888 riderless mounts, 947 is shapechange form of Ainra the Lady of Spiders.

<font color="green"> Hunter spiders don't throw webs. They hunt prey. THats why they are hunter spiders http://forum.shrapnelgames.com/images/smilies/happy.gif. The sorceror doesn't care for such conventions and spits webs. The strength reflects the riders strength. The rider might still be entangled in webs after the spider is free. </font>

Endoperez October 3rd, 2006 03:19 PM

Re: Bug thread
 
[img]/threads/images/Graemlins/Bug.gif[/img] Adding descriptions to mods doesn't work properly. New lines entered in all text editors (tested on Notepad and Wordpad) don't start new paragraph; they seem to act as spaces. Also, the last #description command in the mod is used as the mod's description, even if the said command is actually a monster's description. This forces the modder to put the description of the mod to the very end of the mod.

Arralen October 3rd, 2006 03:29 PM

Re: Bug thread
 
Quote:

Endoperez said:
[img]/threads/images/Graemlins/Bug.gif[/img] Adding descriptions to mods doesn't work properly. New lines entered in all text editors (tested on Notepad and Wordpad) don't start new paragraph; they seem to act as spaces. Also, the last #description command in the mod is used as the mod's description, even if the said command is actually a monster's description. This forces the modder to put the description of the mod to the very end of the mod.

Can't 2nd this. Use Unix-type linefeeds/newlines, that may help.

You need 2 newlines (an completly empty line) to get paragraphs in the description window. 'was this way in Dom2 as well.

If the #description does not work properly, you might have left out a " somewhere...

Arralen October 3rd, 2006 03:31 PM

Re: Bug thread
 
[img]/threads/images/Graemlins/Bug.gif[/img] Mods are not unloaded from the game if de-selected in the menue or invalidated by loading a mod-free savegame!

This is a known bug.

Workaround: Shut down and restart Dom3.exe after deselecting the mods.



All times are GMT -4. The time now is 06:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2017, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.