.com.unity Forums

.com.unity Forums (http://forum.shrapnelgames.com/index.php)
-   Scallywag: In the Lair of the Medusa (http://forum.shrapnelgames.com/forumdisplay.php?f=163)
-   -   Demo crashes on startup - RADEON 9500 PRO (http://forum.shrapnelgames.com/showthread.php?t=35735)

dbisdorf August 12th, 2007 07:48 PM

Demo crashes on startup - RADEON 9500 PRO
 
I'm trying to run the demo under Windows XP, with a RADEON 9500 PRO video card and the Omega 2.6.61 drivers, and the demo crashes on startup before displaying any graphics. The error message given is:

The instruction at "0x7c9111cd" referenced memory at "0x00000000". The memory could not be "read".

The behavior is the same if I use the copy of D3DDev.dll provided in another forum topic.

Let me know if there is any other information I can provide to help resolve this.

Thanks,
Don

scott_wakeling August 13th, 2007 08:27 AM

Re: Demo crashes on startup - RADEON 9500 PRO
 
Please email me so I can help you.

scott dot wakeling at gmail dot com

scott_wakeling August 15th, 2007 08:58 AM

Re: Demo crashes on startup - RADEON 9500 PRO
 
This problem turned out to be OpenAL related. Users with Creative Labs cards have been having similar problems.

If the demo fails to start on your machine, you have a Creative Labs audio card, and the last thing log.txt talks about is loading the audio device..you need to update your OpenAL installation.

Get the latest OpenAL installer from:

http://www.openal.org/downloads.html

and once installed, delete wrap_oal.dll and openal32.dll from scallywag's install dir.

This problem only effects some users of Creative Labs cards.


All times are GMT -4. The time now is 03:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2017, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.