.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

Bronze - Save $8.00
winSPMBT: Main Battle Tank - Save $6.00

   







Go Back   .com.unity Forums > Chronic Reality > Scallywag: In the Lair of the Medusa
Notices


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 12th, 2007, 08:48 PM

dbisdorf dbisdorf is offline
Private
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dbisdorf is on a distinguished road
Default Demo crashes on startup - RADEON 9500 PRO

I'm trying to run the demo under Windows XP, with a RADEON 9500 PRO video card and the Omega 2.6.61 drivers, and the demo crashes on startup before displaying any graphics. The error message given is:

The instruction at "0x7c9111cd" referenced memory at "0x00000000". The memory could not be "read".

The behavior is the same if I use the copy of D3DDev.dll provided in another forum topic.

Let me know if there is any other information I can provide to help resolve this.

Thanks,
Don
Reply With Quote
  #2  
Old August 13th, 2007, 09:27 AM

scott_wakeling scott_wakeling is offline
Corporal
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 170
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
scott_wakeling is on a distinguished road
Default Re: Demo crashes on startup - RADEON 9500 PRO

Please email me so I can help you.

scott dot wakeling at gmail dot com
Reply With Quote
  #3  
Old August 15th, 2007, 09:58 AM

scott_wakeling scott_wakeling is offline
Corporal
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 170
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
scott_wakeling is on a distinguished road
Default Re: Demo crashes on startup - RADEON 9500 PRO

This problem turned out to be OpenAL related. Users with Creative Labs cards have been having similar problems.

If the demo fails to start on your machine, you have a Creative Labs audio card, and the last thing log.txt talks about is loading the audio device..you need to update your OpenAL installation.

Get the latest OpenAL installer from:

http://www.openal.org/downloads.html

and once installed, delete wrap_oal.dll and openal32.dll from scallywag's install dir.

This problem only effects some users of Creative Labs cards.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2017, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.