.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

Bronze- Save $7.00
Salvo- Save $7.00

   







Go Back   .com.unity Forums > The Camo Workshop > WinSPWW2
Notices


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old September 8th, 2015, 04:54 AM

chris h chris h is offline
Corporal
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 93
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 2 Posts
chris h is on a distinguished road
Default Artillery units assignments

I think there's an odd little quirk in the bombardment routines. In the pic you can see the 251/2 GrW is assigned to bombard but if you go to the bombardment screen it isn't. This isn't unique to this unit but happens throughout as can be seen from the save.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.jpg
Views:	107
Size:	75.7 KB
ID:	13889  
Attached Files
File Type: zip SpSv014.zip (315.1 KB, 52 views)
Reply With Quote
  #2  
Old September 8th, 2015, 06:52 AM
Mobhack's Avatar

Mobhack Mobhack is online now
National Security Advisor
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dundee
Posts: 5,186
Thanks: 38
Thanked 1,185 Times in 828 Posts
Mobhack is on a distinguished road
Default Re: Artillery units assignments

Artillery units out of comms cannot be communicated with so cannot change what they are currently doing. You cannot shift, cancel, etc. till they come back online.

Not a bug, a feature.
Reply With Quote
  #3  
Old September 8th, 2015, 04:43 PM

chris h chris h is offline
Corporal
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 93
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 2 Posts
chris h is on a distinguished road
Default Re: Artillery units assignments

Quote:
Originally Posted by Mobhack View Post
Artillery units out of comms cannot be communicated with so cannot change what they are currently doing. You cannot shift, cancel, etc. till they come back online.

Not a bug, a feature.
Yes I know that's not the problem, the units are in comms.

The 251/2 shows XX indicating it has a bombardment assigned too it. If you go to the bombardment screen it does not have an assignment. Once you have entered the bombardment screen (even without doing anything) and go back to the main screen the XX is cleared.

Open the save and have a look at R2 and you'll see what I mean. N5& N6 are the same.
Reply With Quote
  #4  
Old September 8th, 2015, 06:41 PM
DRG's Avatar

DRG DRG is offline
National Security Advisor
 
Join Date: Mar 2005
Location: GWN
Posts: 9,445
Thanks: 1,648
Thanked 2,496 Times in 1,326 Posts
DRG will become famous soon enough
Default Re: Artillery units assignments

I'm seeing the same thing you see, N5 and N6 are indeed in radio contact and they show X.X on thee map but nothing assigned in bombardment.
Strange......... though going to the bombard menu does indeed clear the X.X bombardment indicator the units are never unusable by the human player.

This could be something that's been there for years or it could be a one-of that happen in this one case for unexplained reasons, nobody to my knowledge has reported anything like this before now......for instance anyone who checks their bombard menu early in a turn would likely never notice this

If you ,or anybody, sees this again in a fresh game let us know and the save game was very helpful in seeing what you see

Don
Reply With Quote
  #5  
Old September 9th, 2015, 08:02 AM
DRG's Avatar

DRG DRG is offline
National Security Advisor
 
Join Date: Mar 2005
Location: GWN
Posts: 9,445
Thanks: 1,648
Thanked 2,496 Times in 1,326 Posts
DRG will become famous soon enough
Default Re: Artillery units assignments

This is a campaign..... IDK if that makes a difference at this time but have you noticed this happening like this before this point in the campaign?


Don
Reply With Quote
  #6  
Old September 9th, 2015, 05:10 PM

chris h chris h is offline
Corporal
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 93
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 2 Posts
chris h is on a distinguished road
Default Re: Artillery units assignments

Quote:
Originally Posted by DRG View Post
This is a campaign..... IDK if that makes a difference at this time but have you noticed this happening like this before this point in the campaign?


Don
Yes. I noticed it within the first few battles of the campaign. I didn't report it then thinking it was a quirk but I then got so used to pressing 'b' as the first thing I did in a turn I forgot to report it until now. It seems as all on map artillery do the same.

The attachment is the next battle. AC0 and AC1 now have the problem.
Attached Files
File Type: zip SpSv001.zip (294.9 KB, 43 views)
Reply With Quote
  #7  
Old September 9th, 2015, 07:02 PM
DRG's Avatar

DRG DRG is offline
National Security Advisor
 
Join Date: Mar 2005
Location: GWN
Posts: 9,445
Thanks: 1,648
Thanked 2,496 Times in 1,326 Posts
DRG will become famous soon enough
Default Re: Artillery units assignments

Well......it's a problem only so much that it's unexplained , it doesn't affect how the game plays in any way I can see right now.....if you want to assign a fire mission to those unit nothing is stopping you from doing that so at most this is "cosmetic", a minor issue where units are shown assigned while in the game but as you pointed out a visit to the bombard menu clears that interferance so it's not a serious problem but we will dig into it come fall.


Don
Reply With Quote
  #8  
Old September 10th, 2015, 02:40 AM

chris h chris h is offline
Corporal
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 93
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 2 Posts
chris h is on a distinguished road
Default Re: Artillery units assignments

Quote:
Originally Posted by DRG View Post
Well......it's a problem only so much that it's unexplained , it doesn't affect how the game plays in any way I can see right now.....if you want to assign a fire mission to those unit nothing is stopping you from doing that so at most this is "cosmetic", a minor issue where units are shown assigned while in the game but as you pointed out a visit to the bombard menu clears that interferance so it's not a serious problem but we will dig into it come fall.


Don
I agree, small issue.
Reply With Quote
  #9  
Old September 10th, 2015, 07:32 AM
DRG's Avatar

DRG DRG is offline
National Security Advisor
 
Join Date: Mar 2005
Location: GWN
Posts: 9,445
Thanks: 1,648
Thanked 2,496 Times in 1,326 Posts
DRG will become famous soon enough
Default Re: Artillery units assignments

Have you noticed this in a one-of generated battle or just campaigns?

.......and have you noticed this with regular arty units or only SP guns/ Mortars. ??..........in your save the X0,X1, Y0 and Y1 have the same issue but the first three ARE assigned but Y1 is not but it shows X:-:-:X until you go to the bombard menu and back to the map when it reverts to the correct 5:-:-:7 but this SEEMS confined to SP units

Last edited by DRG; September 10th, 2015 at 07:56 AM..
Reply With Quote
  #10  
Old September 11th, 2015, 05:34 AM

chris h chris h is offline
Corporal
 
Join Date: Apr 2015
Posts: 93
Thanks: 14
Thanked 2 Times in 2 Posts
chris h is on a distinguished road
Default Re: Artillery units assignments

I've carried out some tests using BR art in a battle and a long campaign.

The save is the turn after the initially art fire so next turn all bombardment should stop. One art unit of each type fired smoke.

Smoke is not affected.

The problem exists for
All types
Fast Art on/off
Core or extra
Observed or not

Some units fire again. Those that do seem to be tied to the unit delay that >=3.
Attached Files
File Type: zip SpSv014.zip (187.0 KB, 44 views)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2018, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.