.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

winSPWW2- Save $6.00
World Supremacy- Save $8.00

   







Go Back   .com.unity Forums > Illwinter Game Design > Dominions 3: The Awakening

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1011  
Old May 23rd, 2007, 02:51 PM

MaxWilson MaxWilson is offline
Major General
 
Join Date: Mar 2007
Location: Seattle
Posts: 2,497
Thanks: 165
Thanked 105 Times in 73 Posts
MaxWilson is on a distinguished road
Default Re: Scrolling problem

I have had the same problem with scrolling, but I have to run on a coarser resolution (640x480) because my computer is slow.

I don't know of a way to search within a thread, other than by searching on [+"Short List" +whatever] (without the brackets) for the "Short List" thread. Doesn't work perfectly because people do change the subject as the thread progresses.

-Max
__________________
Bauchelain - "Qwik Ben iz uzin wallhax! HAX!"
Quick Ben - "lol pwned"

["Memories of Ice", by Steven Erikson. Retranslated into l33t.]
Reply With Quote
  #1012  
Old May 24th, 2007, 12:15 AM

Saint_Dude Saint_Dude is offline
Sergeant
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 236
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Saint_Dude is on a distinguished road
Default Re: Scrolling problem

Is there a bug with the "Wind Ride" spell? I have been trying to use it to grab my opponents immortal leaders and bring them to a province where they can be killed. I know where my opponents leaders are, I know there are no domes. Yet, I have cast the spell 6 times and have snagged 0 leaders. None of the leaders are large, none are earth mages. About half are ethereal.

Is this normal, or is this a bug?
Reply With Quote
  #1013  
Old May 24th, 2007, 12:38 AM

Saint_Dude Saint_Dude is offline
Sergeant
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 236
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Saint_Dude is on a distinguished road
Default Re: Scrolling problem

In the same scenario. . . I have been trying to spread my dominion to counter my opponents large collection of immortal leaders. My opponent has dom 10 and 3 temples, I have dom 8 and 4 temples. I have moved into a province adjacent to the edge of my dominion and built a temple and started to preach.

I have 15 level 1 priests and 5 level 2 priest preaching and I have a temple in the province. The starting dom of the province was -10. The way I understand the manual, each level 1 priest would have a 10% chance to raise the dom by 1 per turn, and the level 2 priests would each have a 40% chance. The temple would have an 80% chance of making a temple check and then would have a 40% chance of raising the dom in the province (for a total of 32%).

I mention all these probabilities because I have been preaching solidly for 4-5 turns and have not changed the dom by even 1 point.

The chance of this happening (discounting passive dom spread, which should have very little effect in this situation) is (0.90^15) * (0.60^5) * (0.68) = aprox 1% per month. The chance that this happens 4 or 5 turns in a row? Very small indeed.

I am wondering if there is some sort of bug with preaching? Or some bug with random number generation (I am using a mac which may make a difference)?
Reply With Quote
  #1014  
Old May 24th, 2007, 02:19 AM
RamsHead's Avatar

RamsHead RamsHead is offline
Sergeant
 
Join Date: Sep 2006
Location: The Hidden Grove
Posts: 377
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RamsHead is on a distinguished road
Default Nevermind

Deleted for fear of multiplayer exploit.
__________________
Learn about Lizard Chariots and Serpent Dancers in the Guide to EA C'tis
Reply With Quote
  #1015  
Old May 26th, 2007, 03:33 AM

jutetrea jutetrea is offline
First Lieutenant
 
Join Date: Jan 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 687
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
jutetrea is on a distinguished road
Default Re: Nevermind


I've got a big SP game going, primarily to test out late game functionality. I reached a point where every time I end the turn it CTD and gives me the error message:

dnf: bg area 0

Is this the battlefield bug with too many units? I haven't done any troubleshooting (saving the game, removing all actions but 1, ending turn) yet. Wanted to see if this was a known issue with a known fix.

Thanks, I'll try to attach the files, but don't know if they're working yet.
Attached Files
File Type: zip 523945-Tien_April_20.zip (326.2 KB, 78 views)
Reply With Quote
  #1016  
Old May 26th, 2007, 10:50 AM
lch's Avatar

lch lch is offline
General
 
Join Date: Feb 2007
Location: R'lyeh
Posts: 3,861
Thanks: 144
Thanked 403 Times in 176 Posts
lch is on a distinguished road
Default Master of the Iron Crutch

Dunno if it's a bug or WAD (as it's the way with most things in Dom3), but Li T'ieh-Kuai, the master of the Iron Crutch, doesn't get any improvement with Winged Shoes, his movement stays at 1/7.
__________________
Come to the Dom3 Wiki and help us to build the biggest Dominions-centered knowledge base on the net.
Visit my personal user page there, too!
Pretender file password recovery
Emergency comic relief
Reply With Quote
  #1017  
Old May 27th, 2007, 03:59 PM

Lazy_Perfectionist Lazy_Perfectionist is offline
Lieutenant Colonel
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,355
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
Lazy_Perfectionist is on a distinguished road
Default Shift Key

Whenever I'm in windowed mode, the shift key is disabled. Is this a known, common, or unique to me problem? Or, is it a feature.

It's not worth browsing the forum for tips if I can't autocast my site searching spells.
Reply With Quote
  #1018  
Old May 27th, 2007, 05:00 PM
Ballbarian's Avatar

Ballbarian Ballbarian is offline
Colonel
 
Join Date: May 2005
Location: Kansas, USA
Posts: 1,538
Thanks: 289
Thanked 194 Times in 94 Posts
Ballbarian will become famous soon enough
Default Re: Shift Key

Check your CAPS lock on your keyboard.
__________________
RanDom v2 - Map gen & Semirandomizer.
Province Editor - Custom province creation made easier.
God Editor - Custom pretender creation made easier.
Map Forge - Map editor
Reply With Quote
  #1019  
Old May 27th, 2007, 05:23 PM

Lazy_Perfectionist Lazy_Perfectionist is offline
Lieutenant Colonel
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,355
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
Lazy_Perfectionist is on a distinguished road
Default Re: Shift Key

Oh, I've done that. And even using that, I can't seem to acess the shortcuts. Even while toggling between capslock on and off, I can't get any capital letters while renaming a unit unless im in fullscreen.
Reply With Quote
  #1020  
Old May 27th, 2007, 06:32 PM
Arralen's Avatar

Arralen Arralen is offline
Major General
 
Join Date: Nov 2000
Location: 500km from Ulm
Posts: 2,279
Thanks: 9
Thanked 18 Times in 12 Posts
Arralen is on a distinguished road
Default Re: Shift Key

Known, but seemingly forgotten again and again.

Might be a problem with the SDL library, though ...
__________________
As for AI the most effective work around to this problem so far is to simply use an American instead, they tend to put up a bit more of a fight than your average Artificial Idiot.
... James McGuigan on rec.games.computer.stars somewhen back in 1998 ...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2018, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.