.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

Bronze - Save $8.00
winSPMBT: Main Battle Tank - Save $6.00

   







Go Back   .com.unity Forums > Illwinter Game Design > Dominions 2: The Ascension Wars

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #131  
Old November 21st, 2003, 07:11 PM
Taqwus's Avatar

Taqwus Taqwus is offline
Major General
 
Join Date: Aug 2000
Location: Mountain View, CA
Posts: 2,162
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Taqwus is on a distinguished road
Default Re: Dominions II Bug Thread

This probably isn't a bug, but from a certain viewpoint it's pretty weird:
When the Soulstone of the Wolves calls wolves (lots of 'em, every turn, on the flanks!) during a castle storming, the wolves can appear *inside* the castle walls. I can just imagine the beleagured commanders screaming, "They're inside the perimeter!"...

(Edit: Should be 'within'. "Inside" the walls, literally speaking, WOULD be very, very weird.)

[ November 21, 2003, 17:12: Message edited by: Taqwus ]
__________________
Are we insane yet? Are we insane yet? Aiiieeeeee...
Reply With Quote
  #132  
Old November 21st, 2003, 10:25 PM
Gandalf Parker's Avatar

Gandalf Parker Gandalf Parker is offline
Shrapnel Fanatic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Vacaville, CA, USA
Posts: 13,736
Thanks: 341
Thanked 479 Times in 326 Posts
Gandalf Parker is on a distinguished road
Default Re: Dominions II Bug Thread

OK not only does the game try to check all the maps when it comes up (with strange results if there is an old dom1 map there), and not only does it force me to keep MapEdit works in with the game maps, but it has a LIMIT on the number of maps it can list for a game? About 27 it appears.

I really wish there was a command line switch to specify a different map directory.
__________________
-- DISCLAIMER:
This game is NOT suitable for students, interns, apprentices, or anyone else who is expected to pass tests on a regular basis. Do not think about strategies while operating heavy machinery. Before beginning this game make arrangements for someone to check on you daily. If you find that your game has continued for more than 36 hours straight then you should consult a physician immediately (Do NOT show him the game!)
Reply With Quote
  #133  
Old November 21st, 2003, 11:05 PM

LordArioch LordArioch is offline
Sergeant
 
Join Date: Sep 2003
Location: Austin, TX
Posts: 262
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
LordArioch is on a distinguished road
Default Re: Dominions II Bug Thread

The Moloch pretender currently has a bug seriously limiting his usefulness. If he is sent into combat, your entire side will rout as soon as the imps accompanying him rout. I might be incorrect, but I'm pretty sure it's not just the Moloch but all commanders and your entire army that flees.
You might want to look into this.
Reply With Quote
  #134  
Old November 21st, 2003, 11:08 PM

HJ HJ is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 483
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
HJ is on a distinguished road
Default Re: Dominions II Bug Thread

Quote:
Originally posted by LordArioch:
The Moloch pretender currently has a bug seriously limiting his usefulness. If he is sent into combat, your entire side will rout as soon as the imps accompanying him rout. I might be incorrect, but I'm pretty sure it's not just the Moloch but all commanders and your entire army that flees.
You might want to look into this.
I haven't seen this. I've used him in demo, and the imps rout in the first turn or two usually, yet the rest of the army continues to fight. I don't know what happens when he is alone though, and whether the imps then count as an army that when it routs leads to commander (in this case him) routing as well.

[ November 21, 2003, 21:14: Message edited by: HJ ]
Reply With Quote
  #135  
Old November 21st, 2003, 11:21 PM

Jasper Jasper is offline
Major
 
Join Date: Sep 2003
Location: Oregon
Posts: 1,139
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jasper is on a distinguished road
Default Re: Dominions II Bug Thread

Very Minor bug. I recall I believe KO saying that the Medusa recovered from afflictions, similar to Pangaean troops. As far as I can tell (~100 turns over several games), this is not the case.

Also, do you guys have any sort of formal bug tracking setup? Or is this the right place?
__________________
brass-golem.com
Reply With Quote
  #136  
Old November 22nd, 2003, 12:42 AM

LordArioch LordArioch is offline
Sergeant
 
Join Date: Sep 2003
Location: Austin, TX
Posts: 262
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
LordArioch is on a distinguished road
Default Re: Dominions II Bug Thread

I know he routs when he's alone and he routs with another commander if the troops are set to guard commander. Even just routing alone is a serious limit to the usefullness of the moloch...if he wouldn't run he'd be a useful pretender for a 9 fire bless + early expansion but as it is I won't even consider using him due to his tendency to flee battles.
Reply With Quote
  #137  
Old November 22nd, 2003, 11:15 AM
Kristoffer O's Avatar

Kristoffer O Kristoffer O is offline
General
 
Join Date: Aug 2003
Location: Sweden
Posts: 4,463
Thanks: 25
Thanked 92 Times in 43 Posts
Kristoffer O is on a distinguished road
Default Re: Dominions II Bug Thread

Quote:
Originally posted by Jasper:
Very Minor bug. I recall I believe KO saying that the Medusa recovered from afflictions, similar to Pangaean troops. As far as I can tell (~100 turns over several games), this is not the case.

Also, do you guys have any sort of formal bug tracking setup? Or is this the right place?
You are right about the Medusa. In the upcoming patch there will be a symbol showing if a unit heals wounds. This will it easier for me as well as you. She might have changed again. She's not too strong in my opinion.

We are not very formal, so I suppose this is it. We have an internal list that I am currently updating.
__________________
www.illwinter.com
Reply With Quote
  #138  
Old November 22nd, 2003, 11:50 AM

Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Dominions II Bug Thread

Is there any chance that in your debugging you will be reweighting the luck and/or event system?
Reply With Quote
  #139  
Old November 22nd, 2003, 01:08 PM

HJ HJ is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 483
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
HJ is on a distinguished road
Default Re: Dominions II Bug Thread

This may or may not be a bug, but nevertheless...
I have a hero who through hall of fame gained quickness. He now has three actions per turn due to the heroic ability (no extra items or spells that would give him quickness), but the problem is that the third action in a turn does not follow his script any more. In other words, he has five spells scripted, and then attack archers. In the first turn, he casts two spells and then attacks (he can fly), and on the second turn he continues with his script by casting the next two spells as instructed. He is not berserking or anything like that, and he followed the script when he had only two actions per turn.
Reply With Quote
  #140  
Old November 22nd, 2003, 10:47 PM
Kristoffer O's Avatar

Kristoffer O Kristoffer O is offline
General
 
Join Date: Aug 2003
Location: Sweden
Posts: 4,463
Thanks: 25
Thanked 92 Times in 43 Posts
Kristoffer O is on a distinguished road
Default Re: Dominions II Bug Thread

Quote:
Originally posted by Zen:
Is there any chance that in your debugging you will be reweighting the luck and/or event system?
Not unlikely. Dominion scales will be moddable with the patch, but we prefer to have the vanilla game balanced as well.
__________________
www.illwinter.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2017, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.