.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

Air Command 3.0- Save $12.00
Approaching Infinity- Save $8.00

   







Go Back   .com.unity Forums > The Camo Workshop > WinSPMBT > TO&Es
Notices


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old October 3rd, 2019, 10:40 AM
blazejos's Avatar

blazejos blazejos is offline
Sergeant
 
Join Date: Aug 2005
Location: Pila, North west Poland
Posts: 277
Thanks: 2
Thanked 29 Times in 18 Posts
blazejos is on a distinguished road
Default Re: WinSPMBT v13 Corrections

that is new version Mobhack 3.0
and game updated with recent patch in 2019
32bit colour depth Intel Q965 motherboard build in chipset graphics standard Intel chipset drivers

I playing now with transparent color in mobhack and when change transparency to 77 gray is correct and all looks perfect. Then I save OOB in file close program and open mobhack again and I have dark gray like before around icon 2806. What is funny this is only issue whith that one particular icon and only I found this in SPMBT and is in various OOBs looks like by strange combination of OS and meaby graphical driver? but why only with that one icon meaby some small code glith? to be honest have no idea. But from this what you all found propably is related in some way to WinXP and not affecting game at all so more propably something in mobhack code and this icon is in some way special?? Finally if not really afecting game and not on others windows versions is not much worth investigation.

Default colour and look in Mobhack


after changing transparency to 77 looks like should but after restarting mobhack problem comes back


I made small experiment changed transparency colour from 256 to 0 in mhMBT.ini
all icons now looks diffrent but similar haven't a black component but this one with P-47 is really special her behaviour is different all background is now there black so my theory is that from some reason Mobhack works with that icon diferentt than with the rest.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Image3.png
Views:	60
Size:	53.3 KB
ID:	15813  
Attached Images
File Type: jpg Image4.jpg (78.4 KB, 60 views)

Last edited by blazejos; October 3rd, 2019 at 10:53 AM..
Reply With Quote
  #22  
Old October 3rd, 2019, 11:40 AM
DRG's Avatar

DRG DRG is offline
National Security Advisor
 
Join Date: Mar 2005
Location: GWN
Posts: 9,888
Thanks: 1,993
Thanked 3,054 Times in 1,534 Posts
DRG will become famous soon enough
Default Re: WinSPMBT v13 Corrections

Quote:
Originally Posted by blazejos View Post

I made small experiment changed transparency colour from 256 to 0 in mhMBT.ini
all icons now looks different but similar haven't a black component but this one with P-47 is really special her behaviour is different all background is now there black so my theory is that from some reason Mobhack works with that icon different than with the rest.
And as I said in my previous email I checked the background colour and it was exactly what I expected it to be...the same RBG as all the rest and if others had reported the same thing I would agree there is a problem we need to look into but they don't.......why your's acts that way is a mystery but you know how to enter Icons into Shp files so take that one out, save it, reapply the palette then rebuild the SHP file (Icon0052.shp) and see if that changes anything......at my end I see nothing to change

"just for fun....." I checked the MBT MOBHack code for that Icon (5206, -1), // 2806 ) and it is set up EXACTLY as the ones before and after it are.
__________________

Last edited by DRG; October 3rd, 2019 at 11:50 AM..
Reply With Quote
  #23  
Old October 3rd, 2019, 12:14 PM
Mobhack's Avatar

Mobhack Mobhack is online now
National Security Advisor
 
Join Date: Mar 2005
Location: Dundee
Posts: 5,352
Thanks: 103
Thanked 1,324 Times in 915 Posts
Mobhack is on a distinguished road
Default Re: WinSPMBT v13 Corrections

Try setting your windows colour scheme to a different one, and see if the same thing happens. If it goes away, it may be something in the windows colour scheme you have set - maybe a custom colour? - but why only that one SHP should have a problem I do not know, I would expect all backgrounds to be the strange colour not just the one.

BTW - I just spun up the windows XP virtual machine for Mobhack (Delphi) development, copied all the SHP files and OOBS to be sure they are current and fired up Mobhack - no funny background for the Cuban P-47. Colour set to the maximum for windows XP (32-bit).

So I surmise that the problem is something local to your machine. No idea what it could be, either.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2019, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.