.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

Bronze- Save $10.00
winSPMBT: Main Battle Tank- Save $5.00

   







Go Back   .com.unity Forums > Digital Eel > Weird Worlds: Return to Infinite Space > Scenarios and Mods

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 7th, 2007, 04:39 AM

Phlagm Phlagm is offline
Corporal
 
Join Date: Jan 2007
Location: Austin, TX
Posts: 151
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Phlagm is on a distinguished road
Default Um what? Leopard Upgrade...oops. Anyone else?

Okay, I've had two issues since upgrading to leopard (OS X 10.5) one is the inability to log on to my home wireless connection, the other is that all my banner images seem to have disappeared in the Weird worlds game. THey appear for everyone else's mods, just not for any mod that has been made on my computer. Anyone else upgrade and see my mod banners vanish? I really have no clue what the hell could do that. I checked the format and everything else, and it seemed fine. My files are even smaller than most.
  #2  
Old November 7th, 2007, 01:37 PM

dod488 dod488 is offline
Private
 
Join Date: Jul 2006
Location: Fieldbrook, CA USA
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dod488 is on a distinguished road
Default Re: Um what? Leopard Upgrade...oops. Anyone else?

I get the impression from your post that WW plays OK on Leopard. It's the banner images from you mod that don't show. Is that right?

I've got the 10.5 disks on my desk. But am holding off until all my production apps work. WW would be a definite bonus if it's 10.5 compatible.

Thanks, Hal
  #3  
Old November 7th, 2007, 02:05 PM

Alphasite Alphasite is offline
Corporal
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Alphasite is on a distinguished road
Default Re: Um what? Leopard Upgrade...oops. Anyone else

I don't have either problem since upgrading to Leopard. I did have some problems with WW not running but I fixed it with:

update_prebinding -force -root /

and then rebooting.

Check your console logs for messages like:

com.apple.launchd[1] (com.apple.dyld) Throttling respawn: Will start in 59 seconds

If you see those then you might have the same problem.
  #4  
Old November 7th, 2007, 06:10 PM

lexicat lexicat is offline
Private
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
lexicat is on a distinguished road
Default Re: Um what? Leopard Upgrade...oops. Anyone else

Hey there,

Actually the banner images for Even Weirder Worlds, have always been intermittently missing on my 10.4.10 system (they are almost always not visible, but occasionally are).

Perhaps it is a problem with the palette?

Lexicat
  #5  
Old November 8th, 2007, 12:41 AM

Phlagm Phlagm is offline
Corporal
 
Join Date: Jan 2007
Location: Austin, TX
Posts: 151
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Phlagm is on a distinguished road
Default Re: Um what? Leopard Upgrade...oops. Anyone else

Yeah, it is merely the banner images that are giving me fits. I don't have a lot of time to look into it now, but if nobody else is having a problem, I'm okay dealing with it for now.
  #6  
Old November 8th, 2007, 01:44 PM

sgqwonkian sgqwonkian is offline
Sergeant
 
Join Date: Aug 2007
Location: Seattle
Posts: 231
Thanks: 3
Thanked 13 Times in 10 Posts
sgqwonkian is on a distinguished road
Default Re: Um what? Leopard Upgrade...oops. Anyone else

Have you checked that your pallette is correct? I remember something in the modmaker's guide saying banners need a specific pallette of colors to display.

If that's the problem, you can solve it by duplicating the banner file from the main game, then pasting your image into it.
__________________
WW:RTIS & modding: http://transitivegaming.blogspot.com...abel/WW%3ARTIS
Other gaming stuff: http://transitivegaming.blogspot.com
  #7  
Old November 8th, 2007, 04:48 PM
Fingers's Avatar

Fingers Fingers is offline
Sergeant
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 341
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Fingers is on a distinguished road
Default Re: Um what? Leopard Upgrade...oops. Anyone else

If the palette is wrong, you'll just get wrong colors in the menu. If the image is not loading at all, the problem must have something to do with the file format. You must save your .bmp images in uncompressed 8-bit. (This also means all banners should be identical 29160 bytes in file size)
 

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2022, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.