.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

BCT Commander- Save $5.00
winSPWW2- Save $5.00

   







Go Back   .com.unity Forums > GilliGames > Space HoRSE

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old August 9th, 2002, 01:51 AM
Wombat42's Avatar

Wombat42 Wombat42 is offline
Private
 
Join Date: Aug 2002
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wombat42 is on a distinguished road
Default OK, I\'ve got it, but it doesn\'t run!!!!

I run it, get the "Loading" message, and then black screen and lockup. Sometimes I can ctrl-alt-delete and end task, but that sets my resolution to low. When I try to reset it from screen properties, complete crash to black.

Strangely, the network Version loads fine, and I had no problems with the demo.

Help!!!! I desparately want to play this!
Reply With Quote
  #2  
Old August 9th, 2002, 07:37 AM
Gillissie's Avatar

Gillissie Gillissie is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Mar 2002
Location: Birmingham, MI USA
Posts: 574
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gillissie is on a distinguished road
Default Re: OK, I\'ve got it, but it doesn\'t run!!!!

That is very strange if the network Version loads fine, since there isn't any difference in the loading of the two Versions.

Question: When the game appears to lock up with a black screen, do you hear any sounds or music? If you press a key on the keyboard a few times, will it get to the menu? I'm just wondering if the intro movies are playing as a pure black - there are 3 intro movies, and the first one is silent. Pressing a key once for each movie will skip them.

What is your system configuration? If you have Windows XP, did you install it using the Administrator login?

In the meantime, if you want to play against the AI or others over a network, you can still play the network Version.

[ August 09, 2002, 06:59: Message edited by: Gillissie ]
__________________
Todd M. Gillissie
Gilligames
Reply With Quote
  #3  
Old August 9th, 2002, 04:02 PM
Wombat42's Avatar

Wombat42 Wombat42 is offline
Private
 
Join Date: Aug 2002
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wombat42 is on a distinguished road
Default Re: OK, I\'ve got it, but it doesn\'t run!!!!

No, no sounds or music. Keyboard has no effect. When I get the task list, it is always shown as not responding. Can't even alt-tab back to desktop. I even left it alone for about 15 minutes, but still nothing.

System is Win98, 2nd ed. P2, 400MHz, 192MB ram.

I tried playing vs AI on network Version, but was not allowed to start game. Also, I could not change race or skill level of opponents.
Reply With Quote
  #4  
Old August 9th, 2002, 06:45 PM
Gillissie's Avatar

Gillissie Gillissie is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Mar 2002
Location: Birmingham, MI USA
Posts: 574
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gillissie is on a distinguished road
Default Re: OK, I\'ve got it, but it doesn\'t run!!!!

On the network Version, you can't change the AI stuff. Also before you can start the game, everybody (even the host) must click the ready box.

What kind of video card do you have?
__________________
Todd M. Gillissie
Gilligames
Reply With Quote
  #5  
Old August 9th, 2002, 06:58 PM
Wombat42's Avatar

Wombat42 Wombat42 is offline
Private
 
Join Date: Aug 2002
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wombat42 is on a distinguished road
Default Re: OK, I\'ve got it, but it doesn\'t run!!!!

Video card: Nvidia TNT, 16Mb.

BTW: I appreciate the quick and personal response.
Reply With Quote
  #6  
Old August 9th, 2002, 11:00 PM
Gillissie's Avatar

Gillissie Gillissie is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Mar 2002
Location: Birmingham, MI USA
Posts: 574
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gillissie is on a distinguished road
Default Re: OK, I\'ve got it, but it doesn\'t run!!!!

No problem. If you have any other details about the problem, or get it working under any other conditions, please keep us updated. If there is something I can do to fix it, I will do it immediately.
__________________
Todd M. Gillissie
Gilligames
Reply With Quote
  #7  
Old August 10th, 2002, 12:31 AM
Wombat42's Avatar

Wombat42 Wombat42 is offline
Private
 
Join Date: Aug 2002
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wombat42 is on a distinguished road
Default Re: OK, I\'ve got it, but it doesn\'t run!!!!

It's working now. Not sure why, but I won't complain. Thanks again.

I just played my first full game. Very well done!
Reply With Quote
  #8  
Old August 10th, 2002, 05:00 AM

toy4x4 toy4x4 is offline
Private
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
toy4x4 is on a distinguished road
Default Re: OK, I\'ve got it, but it doesn\'t run!!!!

I just received mine today and just installed it and get somewhat of a simular problem. When I run either the network or single Version, the screen goes black, Loading displays on the screen for a few seconds then the game minimizes and I have my desktop back. If I hit the CTRl key, the screen resizes from 1024x768 to 640x480. I then have to kill the game with the task manager.

I'm running Windows XP Home on a laptop with S3 Twister 32meg Video.
Reply With Quote
  #9  
Old August 10th, 2002, 06:37 AM
Gillissie's Avatar

Gillissie Gillissie is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Mar 2002
Location: Birmingham, MI USA
Posts: 574
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Gillissie is on a distinguished road
Default Re: OK, I\'ve got it, but it doesn\'t run!!!!

Toy4x4,

Did you have this kind of problem with the demo Version? Most problems like this are video related. Did you play the demo Version on the same PC?
__________________
Todd M. Gillissie
Gilligames
Reply With Quote
  #10  
Old August 10th, 2002, 06:44 PM
Wombat42's Avatar

Wombat42 Wombat42 is offline
Private
 
Join Date: Aug 2002
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wombat42 is on a distinguished road
Default Re: OK, I\'ve got it, but it doesn\'t run!!!!

I think I've partially figured out what happened. While I was at work, my wife ran Norton, cleaned up the HD, defrag, etc. I hadn't been aware of it. When I came home, I uninstalled, reinstalled, and it worked fine.

Try a defrag and reinstall. That might help.

It works great now.

I wasn't expecting the music video with Rover. Nice touch!

[ August 10, 2002, 17:45: Message edited by: Wombat42 ]
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2021, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.