.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

Air Command 3.0- Save $15.00
BCT Commander- Save $8.00

   







Go Back   .com.unity Forums > Shrapnel Community > Space Empires: IV & V

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old October 25th, 2007, 08:13 PM
Power Man's Avatar

Power Man Power Man is offline
Corporal
 
Join Date: Sep 2001
Location: Seattle,Wa. USA
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Power Man is on a distinguished road
Default Multi Player Game Start Failing

I am running SEV on a LAN at home. I have been able to start and play other games of SEV. I Have patched to version 1.45 ( the last one before the latest).
I have two different licenced games. One PC is windows XP and the other is running Vista.

I am trying to start a new Multiplayer, seperate PC, TCP/IP game. I have one as the host and one as a player. The player can see the host. The host sends the game info. The player sends the empire info to the host. The host player adds his empire.

When the host clicks the Begin game button it all goes to XYZZY.

A window that says Placing Players pops up and a bar starts moving about 3/4 of an inch. The window goes away and nothing else happens. No Disk IO no additional windows and no movement.

Checking the CPU meter the CPU is at 100%.

We have let the thing sit for a long time and nothing happens.

I can start a single player OK in 2-3 minuts.

The only "modding" has been to set the Maximum stars to 254 and use the big set of star names from SE4 .

Can anyone help me out ???
Reply With Quote
  #2  
Old October 26th, 2007, 02:06 AM
Kana's Avatar

Kana Kana is offline
Captain
 
Join Date: Apr 2004
Location: Texas
Posts: 962
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Kana is on a distinguished road
Default Re: Multi Player Game Start Failing

Thats alot of stars.
Reply With Quote
  #3  
Old October 26th, 2007, 02:14 AM

MasterChiToes MasterChiToes is offline
Corporal
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 164
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MasterChiToes is on a distinguished road
Default Re: Multi Player Game Start Failing

When I tried a really big list of stars, the SEV failed on me... be sure your list isn't too big.
Reply With Quote
  #4  
Old October 26th, 2007, 07:27 AM
capnq's Avatar

capnq capnq is offline
General
 
Join Date: Feb 2001
Location: Pittsburgh, PA, USA
Posts: 3,070
Thanks: 13
Thanked 9 Times in 8 Posts
capnq is on a distinguished road
Default Re: Multi Player Game Start Failing

Have you tried switching which PC is hosting the game?
__________________
Cap'n Q

"Good morning, Pooh Bear," said Eeyore gloomily. "If it is a good morning," he said. "Which I doubt," said he.
Reply With Quote
  #5  
Old October 26th, 2007, 04:34 PM
Power Man's Avatar

Power Man Power Man is offline
Corporal
 
Join Date: Sep 2001
Location: Seattle,Wa. USA
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Power Man is on a distinguished road
Default Re: Multi Player Game Start Failing

I have tried starting a game on both PCs. It fails on each.
I will try a smaller number of stars.
Reply With Quote
  #6  
Old October 29th, 2007, 11:57 AM
Power Man's Avatar

Power Man Power Man is offline
Corporal
 
Join Date: Sep 2001
Location: Seattle,Wa. USA
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Power Man is on a distinguished road
Default Multi Player Game Start Failing WORK AROUND !!

I tried several different things to fix the problem.
I even uninstalled and re installed the game.
I tried with fewer systmes and it still died.

But I have discovered a work around to the problem.

Each time I would setup a new game I would pick the number of sectors and type of universe and then generate the map.
Sometimes I would even put in some starting locations.
But each time I would go to place the players the programed would die.
One time I did not genetate the map and skipped to the add empires stage.
That time when I clicked begin game I got a Generating map window.
Then the Placing players window popped up..
AND IT DID NOT DIE !!!!
The game went on and sent the player info and we were playing a new game !!!

I tried starting another new game.
If one does NOT generate a map before adding the empires the game works.
If one Does generate a map and then adds the empires the Game will die trying to place the players.

This is with the latest patch 1.58 reinstalled.
I am using a modded system with upto 230 systems in the huge universe.
SO were do I report this BUG???
Reply With Quote
  #7  
Old October 29th, 2007, 08:01 PM
Suicide Junkie's Avatar
Suicide Junkie Suicide Junkie is offline
Shrapnel Fanatic
 
Join Date: Feb 2001
Location: Waterloo, Ontario, Canada
Posts: 11,451
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
Suicide Junkie is on a distinguished road
Default Re: Multi Player Game Start Failing WORK AROUND !!

Send it to Aaron at Se5@malfador.com
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2022, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.