.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

Bronze- Save $10.00
winSPMBT: Main Battle Tank- Save $5.00

   







Go Back   .com.unity Forums > Illwinter Game Design > Dominions 3: The Awakening

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old November 14th, 2012, 10:15 PM

krpeters krpeters is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 564
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 7 Posts
krpeters is on a distinguished road
Default Windows 8

Has anyone tried getting Dominions 3 to run in Windows 8? Is this doable?

I'm thinking of buying a tablet to replace my laptop. But I'd like to be able to play Dominions on it while lounging in front of the TV. Don't know how likely this is.
Reply With Quote
  #2  
Old November 15th, 2012, 11:48 AM

shonuf shonuf is offline
Private
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
shonuf is on a distinguished road
Default Re: Windows 8

Windows 8 is supposedly backwards compatible, so dom3 should run just fine.

But playing it on a tablet... ugh.
Reply With Quote
  #3  
Old November 15th, 2012, 09:08 PM

krpeters krpeters is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 564
Thanks: 1
Thanked 10 Times in 7 Posts
krpeters is on a distinguished road
Default Re: Windows 8

well, I'd need one of those keyboard docks, sure. But beyond that it should be fine, no?
Reply With Quote
  #4  
Old November 16th, 2012, 05:05 PM

JonBrave JonBrave is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 546
Thanks: 100
Thanked 10 Times in 8 Posts
JonBrave is on a distinguished road
Default Re: Windows 8

Reading about Windows 8 features, can we assume there will be a Dom 3 update to take advantage of new stuff (e.g. Dom 3 interface to support dual-screen interface) ?
Reply With Quote
  #5  
Old November 16th, 2012, 06:21 PM
Ragnarok-X's Avatar

Ragnarok-X Ragnarok-X is offline
Major General
 
Join Date: Jan 2004
Location: Germany / Bielefeld
Posts: 2,035
Thanks: 33
Thanked 18 Times in 12 Posts
Ragnarok-X is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 8

Quote:
Originally Posted by JonBrave View Post
Reading about Windows 8 features, can we assume there will be a Dom 3 update to take advantage of new stuff (e.g. Dom 3 interface to support dual-screen interface) ?
Sure. Its just gonna take some more time for IW to patch into the game.
Reply With Quote
  #6  
Old November 17th, 2012, 06:05 PM

Admiral_Aorta Admiral_Aorta is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 517
Thanks: 17
Thanked 35 Times in 24 Posts
Admiral_Aorta is an unknown quantity at this point
Default Re: Windows 8

*10 years later*
"illwinter will be finishing that patch any day now! any day!"
*tumbleweed drifts past*
there is no sound but the pulsing of the shrapnel server in the background
__________________
hey check out these rad cool mods!!!
Myxinia, Lords of Ooze and Slime
CoE Summons

This Machine Kills Fascists
Reply With Quote
  #7  
Old November 25th, 2012, 03:06 PM
Edi's Avatar

Edi Edi is offline
National Security Advisor
 
Join Date: Oct 2003
Location: Helsinki, Finland
Posts: 5,425
Thanks: 174
Thanked 695 Times in 267 Posts
Edi is on a distinguished road
Default Re: Windows 8

No reason why you couldn't do it even now. Run Dom3 in windowed mode on the desktop and then toss Desktop to one half of the dual while using something else in the other half.
Reply With Quote
  #8  
Old January 2nd, 2013, 03:20 PM

Scarlioni Scarlioni is offline
Corporal
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 69
Thanks: 5
Thanked 4 Times in 2 Posts
Scarlioni is on a distinguished road
Default Re: Windows 8

I am running Dominions 3 on a windows 8 workstation. I just copied all the files over from my old windows XP HDD. Have a SSD on the new system which seems to help the AI with it's thinking.
Reply With Quote
  #9  
Old January 5th, 2013, 11:18 PM
Foodstamp's Avatar
Foodstamp Foodstamp is offline
Major General
 
Join Date: Oct 2006
Location: Tennessee USA
Posts: 2,059
Thanks: 229
Thanked 106 Times in 71 Posts
Foodstamp is on a distinguished road
Default Re: Windows 8

Quote:
Originally Posted by Scarlioni View Post
I am running Dominions 3 on a windows 8 workstation. I just copied all the files over from my old windows XP HDD. Have a SSD on the new system which seems to help the AI with it's thinking.
It's more likely a faster processor is helping the AI think. It won't take advantage of multiple cores, but if the processor is faster per core, you should see an improvement.
__________________
BLAH BLAH BLAH BLAH NEXT TURN.
Reply With Quote
  #10  
Old January 6th, 2013, 03:32 PM

JonBrave JonBrave is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 546
Thanks: 100
Thanked 10 Times in 8 Posts
JonBrave is on a distinguished road
Default Re: Windows 8

An improvement? A reduction in the time elapsed between turns. Which must constitute 0.001% of the total playing time.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2022, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.