.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

Bronze- Save $10.00
winSPMBT: Main Battle Tank- Save $5.00

   







Go Back   .com.unity Forums > Illwinter Game Design > Dominions 3: The Awakening > Scenarios, Maps and Mods

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old February 1st, 2010, 06:15 PM
Jack_Trowell's Avatar

Jack_Trowell Jack_Trowell is offline
Second Lieutenant
 
Join Date: Oct 2006
Location: Toulouse, FRANCE
Posts: 436
Thanks: 150
Thanked 21 Times in 13 Posts
Jack_Trowell is on a distinguished road
Default Re: new Battle Simulator map

Quote:
Originally Posted by Agusti View Post
Great stuff! Thank you.

But one question. I quote: Is it possible to control research levels for allowing mages to cast until certain level in certain schools?

How can I do that? Le'ts guess I want to put a Golem in the simulator and order it to cast Body Ethereal + Luck + Astral Shield. How can I do it? When I play this scenario the researching levels are always below level one.

Thanks.

You will have to create a separate mod file that will make those spells (or a copy of each one) need reasearch level 0
__________________
Q: "How many Vorlons does it takes to change a lightbulb ?"
A: "Yes !" <stranges noises>
--
Dominions Map validator and randomizer : http://dominions.realites.org
Dominions Map editor v0.75b : http://dominions.realites.org/map_editor
Reply With Quote
  #12  
Old February 1st, 2010, 06:19 PM

Agusti Agusti is offline
Corporal
 
Join Date: Jul 2008
Location: Barcelona - Catalonia
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Agusti is on a distinguished road
Default Re: new Battle Simulator map

Thank you. I will have to investigate how to do the mod file, now

Reply With Quote
  #13  
Old April 10th, 2010, 09:35 AM
Mysterio's Avatar

Mysterio Mysterio is offline
Corporal
 
Join Date: Aug 2009
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 81
Thanks: 56
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mysterio is on a distinguished road
Confused Re: new Battle Simulator map

Need some help understanding what I'm doing wrong. I'm trying to understand how my MA Caelum units and commanders would fare against MA Man's units. So I'm trying to have my commander attack a Man province with 20 PD. My BattleSim_v3.map file looks like this:

--
-- Map file for Dominions 3
--
-- Illwinter Game Design
-- www.illwinter.com
--

-- Title and image file
#dom2title Battle Simulation Map
#imagefile BattleSim_v3.tga
#domversion 175
#defaultmapzoom 0.8
#description "This map is only 10 provinces. It speeds up testing by making it easy to reach locations. Or it can work for a very fast two-player battle."

-- Province names/terrains
#terrain 1 4227592 - Border Mountains, Fresh Water, No Start
#terrain 2 2052 - Sea, Deep Sea
#terrain 3 2 - Plains (default terrain), Large
#terrain 4 4194816 - Border Mountains, No Start
#terrain 5 577 - Waste, Small, No Start
#terrain 6 258 - Farmlands, Large
#terrain 7 4608 - Cave, No Start
#terrain 8 131106 - Swamp, Large
#terrain 9 641 - Forest, Small, No Start
#terrain 10 4194944 - Border Mountains, Forest, No Start

#landname 1 "Walden Pond"
#landname 2 "the Deep Blue Sea"
#landname 3 "Main Lyonthe Plains"
#landname 4 "Rockina HardPlace"
#landname 5 "Watta Waste"
#landname 6 "Marvin Gardens"
#landname 7 "Deep Praved"
#landname 8 "Bog of Eternal Stench"
#landname 9 "Yew Are Here"
#landname 10 "Knot Here"

-- Province neighbours
#neighbour 1 3
#neighbour 2 3
#neighbour 2 5
#neighbour 2 6
#neighbour 3 8
#neighbour 4 8
#neighbour 4 10
#neighbour 4 7
#neighbour 5 9
#neighbour 5 6
#neighbour 6 8
#neighbour 6 9
#neighbour 8 10

--

#specstart 38 4 - MA Caelum starts in P4
#specstart 30 10 - MA Man starts in P10
#land 8 - It's my understanding that this command should wipe out the swamp in P8, but P8 remains a swamp

#setland 4
#owner 38
#commander 629 - Create Stalker commander in P4 for Caelum and equip with items. All of the lines in this section work
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"

#setland 8 - It's my understanding that these three lines should set ownership of P8 to Man with a PD of 20, but they don't do either
#owner 30
#defence 20

So, what am I doing wrong that's causing P8 to remain a swamp, not switch sides to Man permanently (indies take it over if I host the first turn without doing anything), and start with a PD of 20?

Thanks!
Reply With Quote
  #14  
Old April 10th, 2010, 11:27 AM
Gandalf Parker's Avatar

Gandalf Parker Gandalf Parker is offline
Shrapnel Fanatic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Vacaville, CA, USA
Posts: 13,736
Thanks: 341
Thanked 479 Times in 326 Posts
Gandalf Parker is on a distinguished road
Default Re: new Battle Simulator map

Im not quite sure what you are trying.

#land 8 does not clear a terrain. It wont make it not-a-swamp
but it will wipe out the poptype, and population, and defenders, and magic sites

And then later you use a #setland 8
usually its just land or setland (both say that any commands following apply to that province)

Are you playing the map in middle age? Because 30 is Man in the middle era.
__________________
-- DISCLAIMER:
This game is NOT suitable for students, interns, apprentices, or anyone else who is expected to pass tests on a regular basis. Do not think about strategies while operating heavy machinery. Before beginning this game make arrangements for someone to check on you daily. If you find that your game has continued for more than 36 hours straight then you should consult a physician immediately (Do NOT show him the game!)
Reply With Quote
  #15  
Old April 10th, 2010, 11:58 AM
Ballbarian's Avatar

Ballbarian Ballbarian is offline
Colonel
 
Join Date: May 2005
Location: Kansas, USA
Posts: 1,538
Thanks: 289
Thanked 194 Times in 94 Posts
Ballbarian will become famous soon enough
Default Re: new Battle Simulator map

Change the value in the following line to change terrain from swamp to something else:
#terrain 8 131106 - Swamp, Large

#land sets the active province & kills everybody there. It has no effect on terrain.

#setland sets the active province without killing anybody.


Try the following:
Code:
-- 
-- Map file for Dominions 3
-- 
-- Illwinter Game Design
-- www.illwinter.com
-- 

-- Title and image file
#dom2title Battle Simulation Map
#imagefile BattleSim_v3.tga
#domversion 175
#defaultmapzoom 0.8
#description "This map is only 10 provinces. It speeds up testing by making it easy to reach locations. Or it can work for a very fast two-player battle."

-- Province names/terrains
#terrain 1 4227592  - Border Mountains, Fresh Water, No Start
#terrain 2 2052  - Sea, Deep Sea
#terrain 3 2  - Plains (default terrain), Large
#terrain 4 4194816  - Border Mountains, No Start
#terrain 5 577  - Waste, Small, No Start
#terrain 6 258  - Farmlands, Large
#terrain 7 4608  - Cave, No Start
#terrain 8 2  - Plains (default terrain), Large
#terrain 9 641  - Forest, Small, No Start
#terrain 10 4194944  - Border Mountains, Forest, No Start

#landname 1 "Walden Pond"
#landname 2 "the Deep Blue Sea"
#landname 3 "Main Lyonthe Plains"
#landname 4 "Rockina HardPlace"
#landname 5 "Watta Waste"
#landname 6 "Marvin Gardens"
#landname 7 "Deep Praved"
#landname 8 "Bog of Eternal Stench"
#landname 9 "Yew Are Here"
#landname 10 "Knot Here"

-- Province neighbours
#neighbour 1 3
#neighbour 2 3
#neighbour 2 5
#neighbour 2 6
#neighbour 3 8
#neighbour 4 8
#neighbour 4 10
#neighbour 4 7
#neighbour 5 9
#neighbour 5 6
#neighbour 6 8
#neighbour 6 9
#neighbour 8 10

--

#specstart 38 4 - MA Caelum starts in P4
#specstart 30 10 - MA Man starts in P10

#setland 4
#commander 629 - Create Stalker commander in P4 for Caelum and equip with items. All of the lines in this section work
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"
#additem "(item name here)"

#land 8 - It's my understanding that these three lines should set ownership of P8 to Man with a PD of 20, but they don't do either
#owner 30
#defence 20
__________________
RanDom v2 - Map gen & Semirandomizer.
Province Editor - Custom province creation made easier.
God Editor - Custom pretender creation made easier.
Map Forge - Map editor
Reply With Quote
  #16  
Old April 10th, 2010, 02:48 PM
Mysterio's Avatar

Mysterio Mysterio is offline
Corporal
 
Join Date: Aug 2009
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 81
Thanks: 56
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mysterio is on a distinguished road
Confused Re: new Battle Simulator map

Thanks, guys. I figured out what I was doing wrong.

Is there any way to add gems to a commander's inventory?
Reply With Quote
  #17  
Old April 10th, 2010, 03:44 PM
Gandalf Parker's Avatar

Gandalf Parker Gandalf Parker is offline
Shrapnel Fanatic
 
Join Date: Oct 2003
Location: Vacaville, CA, USA
Posts: 13,736
Thanks: 341
Thanked 479 Times in 326 Posts
Gandalf Parker is on a distinguished road
Default Re: new Battle Simulator map

Not that I know of.
But to speed things up, there are units that show up with gems and you can move them around.
Or add magic sites that give gems and wait a couple turns
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Gandalf Parker For This Useful Post:
  #18  
Old April 13th, 2010, 02:43 PM
Mysterio's Avatar

Mysterio Mysterio is offline
Corporal
 
Join Date: Aug 2009
Location: Wesley Chapel, FL
Posts: 81
Thanks: 56
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mysterio is on a distinguished road
Confused Re: new Battle Simulator map

Question time:

What does the command...

#startspell "spell name" nation with spell preresearched.

...do? Based on the description, I thought I could enter the spell names of the spells I'd like researched, but it's not working. According to some posts above this one, unlocking spells isn't supported by this utility. Is this command no longer valid? If not, what should be, the ?
Reply With Quote
  #19  
Old April 18th, 2010, 08:02 AM

Viajero Viajero is offline
Corporal
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 189
Thanks: 9
Thanked 2 Times in 2 Posts
Viajero is on a distinguished road
Default Re: new Battle Simulator map

Just stumbled upon this and trying to understand how to practically implement something... im a bit puzzled:

Is there an excell sheet or similar with all units, objects etc etc ID´s in a single place or do we have to go to multiple sources to get these info?

Apart from looking the shift I info in game, I do not know how else to get that info, and im trying to model stuff that i do not have available in any of my current games readily available to be seen. Any ideas?

Thanks,
Reply With Quote
  #20  
Old April 18th, 2010, 11:30 AM
Ballbarian's Avatar

Ballbarian Ballbarian is offline
Colonel
 
Join Date: May 2005
Location: Kansas, USA
Posts: 1,538
Thanks: 289
Thanked 194 Times in 94 Posts
Ballbarian will become famous soon enough
Default Re: new Battle Simulator map

Edi's Dom3 database.
__________________
RanDom v2 - Map gen & Semirandomizer.
Province Editor - Custom province creation made easier.
God Editor - Custom pretender creation made easier.
Map Forge - Map editor
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
battles, testing, tool, tutorial, utility, video

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2022, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.