.com.unity Forums
  The Official e-Store of Shrapnel Games

This Month's Specials

Armored Task Force- Save $8.00
War Plan Pacific- Save $8.00

   







Go Back   .com.unity Forums > The Camo Workshop > WinSPWW2
Notices


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old May 15th, 2006, 02:25 PM
TheDesertFox's Avatar

TheDesertFox TheDesertFox is offline
Corporal
 
Join Date: Jun 2005
Location: Heidelberg, Germany
Posts: 56
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
TheDesertFox is on a distinguished road
Default Congrats and a question

Gentlemen,

congratulations for getting this baby done! Great stuff!

I however have a question:

I realize that, unlike in Win-SPMBT, it is no more possible to select between human and computer player in the long and normal campaign mode. Is there any chance to get this feature back in ?

Or is there a hidden switch, that I may have missed, to reactivate this feature ?

cheers

Helge
Reply With Quote
  #2  
Old May 15th, 2006, 02:34 PM
Pyros's Avatar

Pyros Pyros is offline
Colonel
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,668
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Pyros is on a distinguished road
Default Re: Congrats and a question

Hi,

Could you please be more precise on your question?

In a generated (or long campaign) the PLAYER #1 is the Human and the PLAYERS #2, #3 and #4 are under AI control.

At what point of the campaign do wish "to select between human and computer player"?

cheers,
Pyros
Reply With Quote
  #3  
Old May 15th, 2006, 02:36 PM

narwan narwan is offline
Captain
 
Join Date: Jun 2005
Location: Nijmegen
Posts: 948
Thanks: 1
Thanked 4 Times in 4 Posts
narwan is on a distinguished road
Default Re: Congrats and a question

Hi Helge,

I'm not sure what you mean either as I see no difference between the two games when selecting a campaign?

Narwan

Edit: Helge, I see what you mean now.
Reply With Quote
  #4  
Old May 15th, 2006, 02:38 PM
TheDesertFox's Avatar

TheDesertFox TheDesertFox is offline
Corporal
 
Join Date: Jun 2005
Location: Heidelberg, Germany
Posts: 56
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
TheDesertFox is on a distinguished road
Default Re: Congrats and a question

Quote:
Pyros said:
Hi,

Could you please be more precise on your question?

In a generated (or long campaign) the PLAYER #1 is the Human and the PLAYERS #2, #3 and #4 are under AI control.

At what point of the campaign do wish "to select between human and computer player"?

cheers,
Pyros
Simple,

in all versions of SPWW2 and SPMBT you are able to select Player#1 as human or computer controlled, just as you like. As far as I have seen this flexibility for the player is now gone in both campaign modes, but is still present in battle mode.

The attached screen only shows up in battle but not in campaign mode. I hope that makes clear what Iīm talking about.

cheers

Helge
Attached Images
File Type: jpg 424118-player control.jpg (106.9 KB, 194 views)
Reply With Quote
  #5  
Old May 15th, 2006, 02:52 PM
Pyros's Avatar

Pyros Pyros is offline
Colonel
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,668
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Pyros is on a distinguished road
Default Re: Congrats and a question

Sorry for asking but at which point you select whether the Player #1 is controlled by AI or by Human?

Perhaps you are referring to the option during loading a campaign savegame (to change the control of Player #1 from human to AI).

In such a case if you wish to set the control of Player #1 to AI, you may do it from the Headquarter menu during your normal turn.

Simply click the HQ menu and then change the control of all units from human to AI.

cheers,
Pyros
Reply With Quote
  #6  
Old May 15th, 2006, 03:03 PM
TheDesertFox's Avatar

TheDesertFox TheDesertFox is offline
Corporal
 
Join Date: Jun 2005
Location: Heidelberg, Germany
Posts: 56
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
TheDesertFox is on a distinguished road
Default Re: Congrats and a question

Quote:
Pyros said:
Sorry for asking but at which point you select whether the Player #1 is controlled by AI or by Human?
No need to be sorry, I wasnīt specific enough. You switch between AI or human when loading from a save, after the deployment is done before the next battle starts.


Quote:
Pyros said:

Simply click the HQ menu and then change the control of all units from human to AI.

cheers,
Pyros
Yes, thanks I know Pyros.

However, this way, by example, it isnīt possible to let the battle unfold via AI vs AI without human interaction for say 10 turns and then take over control from the AI again. In older versions you are able to do that, as you can in Win-MBT, thatīs why I asked.

So if Andy has some time, it would be nice to have this feature back in the next patch.

cheers

Helge
Reply With Quote
  #7  
Old May 15th, 2006, 03:10 PM
Pyros's Avatar

Pyros Pyros is offline
Colonel
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,668
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Pyros is on a distinguished road
Default Re: Congrats and a question

Quote:
TheDesertFox said:
Quote:
Pyros said:

Simply click the HQ menu and then change the control of all units from human to AI.

cheers,
Pyros
Yes, thanks I know Pyros.

However, this way, by example, it isnīt possible to let the battle unfold via AI vs AI without human interaction for say 10 turns and then take over control from the AI again. In older versions you are able to do that, as you can in Win-MBT, thatīs why I asked.

So if Andy has some time, it would be nice to have this feature back in the next patch.

cheers

Helge
Helge,

Still you can do what you wish.

If you do as I described in the previous post you will observe the battle in a quick mode, THEN at any turn you wish to resume control, you simply have to press "ENTER".

But, you are right, it much more simple to set the PLAYER #1 as AI in the loading screen.

cheers,
Pyros
Reply With Quote
  #8  
Old May 15th, 2006, 03:56 PM
Boomer's Avatar

Boomer Boomer is offline
Private
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Boomer is on a distinguished road
Default Re: Congrats and a question

Well done to Don & Andy and the Shrapnel team!

I just got the download and my order is in. Been waiting years (you know how many!) for this.

A big "Hello" to Helge, CB, Nick and the whole crew.

Best wishes,
Boomer
Reply With Quote
  #9  
Old May 15th, 2006, 04:31 PM
TheDesertFox's Avatar

TheDesertFox TheDesertFox is offline
Corporal
 
Join Date: Jun 2005
Location: Heidelberg, Germany
Posts: 56
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 5 Posts
TheDesertFox is on a distinguished road
Default Re: Congrats and a question

Quote:
Pyros said:
Still you can do what you wish.

If you do as I described in the previous post you will observe the battle in a quick mode, THEN at any turn you wish to resume control, you simply have to press "ENTER".
cheers,
Pyros
Pyros,

unfortunately this is not the case, unless I am doing something wrong here. If you switch your units to computer control via the headquarter menu, you are prompted for your orders in every next order phase and the game stops until I press the continue button, which I would love to avoid. With the old system you donīt get asked for orders or pressing buttons unless you hit "ENTER".

@Boomer: A big "Hello" also to you. Nice to meet all the "old" guys again. Seems like we are all more or less addicted to this game since the very first days back in the 90s, LOL!

cheers

Helge
Reply With Quote
  #10  
Old May 15th, 2006, 04:42 PM
Pyros's Avatar

Pyros Pyros is offline
Colonel
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,668
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Pyros is on a distinguished road
Default Re: Congrats and a question

Helge,

You are right,

if you set animations to off and all display settings to zero, the game will run very quickly,

BUT you will still need to press the "end turn" in order to proceed to the next turn...

Sorry, I can't think of anything else.

[actually there is something that you can do (by using the scenario editor), but it won't be compatible with the campaign format].

cheers,
Pyros
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2020, Shrapnel Games, Inc. - All Rights Reserved.